Teamsponsoren

  • Perfect Bouwbegeleiding
  • Rabobank Peel Noord
  • Klassiekeveranda.nl
  • Eveas
  • Sportpoint Gemert
  • Berkvens
  • Staadegaard Automotive

   logo vriendenloterij 115 v2

Quo Vadis Jeugdkamp weer een daverend succes

Met een nieuwe locatie, een goede organisatie, een leuke groep kinderen en een geweldig thema kon het “Desert Storm” kamp beginnen!

PA030039_450x600

 


Anders dan andere jaren was er dit jaar gekozen voor een kampeerboerderij gelegen in Vorstenbosch, nabij de Bedafse bergen. Een mooie boerderij op een mooie locatie. Nadat iedereen de tijd had gehad om zichzelf te installeren kon na de opening het kamp beginnen. We startten met een dropping. Groepje voor groepje werden de kinderen met 2 auto’s op een plek in de omgeving “gedropt” en met een kaart waarop alleen de controlepost aangegeven was moest de “thuisbasis” gevonden worden. Nadat de groepen hadden ontdekt waar ze eigenlijk stonden kon de zoektocht gaan beginnen. Een lange maar leuke ( voor sommigen iets langer dan verwacht) wandeltocht en goed overleg onderling bracht alle groepen weer veilig thuis.
Daar stond voor iedereen lekker een kopje tomatensoep met ballen en stokbrood met kruidenboter te wachten. Tevreden kon iedereen de nacht in gaan. Toch is er zoals altijd weer weinig geslapen die nacht. Het was erg gezellig in de kampeerboerderij. Ondanks dat ging de wekker al weer op tijd en om 9.15 uur was het tijd voor een lekker ontbijtje. Er was voor ieder wat wils en er moesten ook lunchpakketjes gemaakt worden voor de middag. Iedereen kreeg een zakje en een naamsticker en alle pakketjes gingen in een grote doos. Na het ontbijt kon de hele groep vertrekken richting de Bedafse Bergen.
Daar was het “vlaggenspel” al klaar gezet. Alle groepen hadden een eigen “opzichter”die het groepje begeleidde en controleerde. Om de beurt moest er een persoon van een groep een enorme zandbult (van los zand) oprennen om vervolgens boven de envelop met de opdracht te ontvangen en deze terug te brengen naar de groep. Iedereen heeft 10 verschillende opdachten uitgevoerd, uiteenlopend van hints en memory tot het maken van een zandkasteel. Na ongeveer 1,5 uur was de tijd om en de strijd gestreden. Toen was er tijd voor vrij spel en daarna arriveerde de lunch. Na de lunch werd er gestart met een 3 kamp. Hierbij moesten de groepen hun best doen op een ware militaire stormbaan, voetballen met 3 teams en 2 ballen tegelijk, en hun communicatie werd zwaar op de proef gesteld bij het geweldige spel “blind vertrouwen”. Er werd goed doorgewisseld en iedereen begon flink moe te worden.
Het was dus tijd om terug te keren naar de boerderij waar al heel snel de frietkraam klaar stond om voor iedereen een lekkere maaltijd te verzorgen! Na wat vrije tijd begon de bonte avond, ondanks het verminderde aantal acts was het een gezellige avond met leuke hoogtepunten van onder andere “The Backstreet Boys”. Na de bonte avond mochten de kinderen zelf kiezen wat ze wilden doen. Een enkeling begaf zich alvast richting slaapkamer, een ander koos voor de gezelligheid bij de vuurkorven en een hele groep had zich voor de televisie verzameld om samen de zenuwslopende finale van “k2 zoekt k3” te kijken. Langzaam werd het rustig in “de leijgraaf” en deze nacht werd er iets meer geslapen dan de vorige nacht.
De zondagochtend bleef het iets langer stil en werd er om 9.30 uur pas ontbeten. Na de algemene afsluiting en het ontvangen van een ere medaille kon iedereen moe maar voldaan weer naar huis. Alle kinderen bedankt voor de gezelligheid van jullie aanwezigheid, organisatie bedankt voor jullie geweldige inzet, ouders/vrijwilligers bedankt voor jullie helpende hand!

KIJK HIER VOOR DE FOTO'S!!