Teamsponsoren

  • Berkvens
  • Eveas
  • Rabobank Peel Noord
  • Sportpoint Gemert
  • Perfect Bouwbegeleiding
  • Klassiekeveranda.nl
  • Staadegaard Automotive

   logo vriendenloterij 115 v2

08-02-2015: BC Jink - Jongens U16-1

Quo Vadis Jongens onder 16 verslaat BC Jink uit Cuijck in spannende wedstrijd

Na vorige week na drie verlengingen met 1 punt te hebben gewonnen van medekoploper BV Rooi, stonden de jongens van het Quo Vadis JU16-1 team vol zelfvertrouwen klaar voor de wedstrijd tegen Cuijck. Al tijdens de warming-up bleek dat de jongens van BC Jink niet van plan waren om te verliezen, wat ze lieten zien door een felle en geconcentreerde warming-up.

Nadat de bal voor de eerste keer was opgegooid, ging het spel dan ook snel heen en weer en binnen 5 minuten keken de jongens van Quo Vadis tegen een 10-4 achterstand aan. Enkele mooie scores na fel verdedigen van Rik de Haard en Freek Relou brachten de stand weer meer in evenwicht aan het eind van het eerste kwart 14-12.
Rens Donkers opende de score in het tweede kwart, maar daarna werd door ongeconcentreerd verdedigen toegestaan dat Cuijck uit een aantal mooi uitgespeelde fast-breaks kon scoren. Nadat Joey de Haas met zijn eerste score voor Quo Vadis liet zien dat hij een prima basketballer gaat worden, lieten ook Ian van der Heijden en Remco Engels ieder met 2 scores kort na elkaar zien dat Cuijck de wedstrijd niet zomaar zou winnen. De score in het tweede kwart was precies 16-16, waardoor de ruststand op 30-28 kwam.
Toen de coach na rust besloot om het team met de minste lengte in het veld te brengen, leek iedereen aan Quo Vadis kant ineens te beseffen dat het een tandje feller moest. Met Mounhir Bouzrou en Jelle van der Pol alert om alle lange ballen te onderscheppen en de drie andere met druk op de bal, werden er ineens veel steals gemaakt, en leek BC Jink even helemaal de weg kwijt. De tegenstander kreeg nauwelijk kansen om te scoren onder het bord, terwijl de Quo Vadis spelers het netje nu wel wisten te vinden. Stand na het derde kwart 36-44.
Helaas wist BC Jink in het vierde kwart het antwoord op de felle verdediging van Quo Vadis te vinden. Door de bal goed rond te spelen naar de vrijstaande spelers, wist Cuijk de Gemertse verdediging verschillende keren uit positie te spelen, en daarna makkelijk te scoren. Gelukkig haperde de doelpuntenmachine aan Gemertse kant ook niet, waardoor het verschil tussen beide teams lang gelijk bleef. Twee minuten voor tijd kwam Jink echter ineens terug tot 4 punten, maar dit lieten de mannen van Quo Vadis zich niet gebeuren. Met nog 2 snelle scores werd de eindstand bepaald op 50-58.