Teamsponsoren

  • Klassiekeveranda.nl
  • Staadegaard Automotive
  • Sportpoint Gemert
  • Perfect Bouwbegeleiding
  • Berkvens
  • Eveas
  • Rabobank Peel Noord

   logo vriendenloterij 115 v2

01-02-2015: Dames 1 - Tracks Parckstad 39-70

Quo Vadis Dames 1 verliest thuis tegen Tracks Parkstad

Afgelopen zondag speelde Dames 1 van Quo Vadis thuis tegen Dames 1 van Tracks Parkstad uit Heerlen. Wat op voorhand een spannende wed-strijd leek te worden, in Heerlen verloor Quo Vadis met slechts 10 punten verschil, bleek echter niet het geval. Het team uit Gemert verloor met ruime cijfers, 39-70.

In het eerste kwart werd de score na enkele seconden al geopend door Tracks. Quo Vadis wist na een fout op Nikki van Schijndel in de eerste minuut voor het eerst te scoren door één van haar vrije worpen raak te schieten. Vervolgens begon de trein bij Tracks te lopen waarna het direct drie keer scoorde. Vervolgens vielen de scores om en om, maar kon Quo Vadis de in het begin opgelopen achterstand niet meer inhalen (13-19).

In het tweede kwart opende Esther van Rooij veelbelovend de score. Tracks zette een zone verdediging op, waar de Gemertsen het moeilijk mee hadden. Het volgende schot, een vrije worp, viel echter pas weer in de zevende minuut, terwijl Tracks wel bleef scoren. Hierdoor wisten zij de voorsprong verder uit te breiden (18-35).

In het derde kwart werd weer met volle moed gestart om te proberen de wedstrijd om te draaien. De scores vielen echter om en om, waardoor er weinig aan het verschil in score veranderde (28-49).

In het laatste kwart zakte bij de dames uit Gemert een beetje de moed in de schoenen, terwijl de tegenstanders vleugels leken te krijgen. Quo Vadis wist zich geen raad meer met de sterke zone verdediging, en wist slechts 11 punten te scoren, waarvan drie driepunters. Dit zorgde ervoor dat Tracks opnieuw kon uitlopen. Eindstand: 39-70.

Puntenverdeling: Esther van Rooij 15, Nikki van Schijndel 9, Imke Huvenaars 4, Ilse Kauffeld 3, Els van Rossum 3, Marleen van Wanroij 3, Marlijn Krol 2, Renske van Cuijk 0 en Lina van Geffen 0.