Teamsponsoren

  • Sportpoint Gemert
  • Eveas
  • Staadegaard Automotive
  • Perfect Bouwbegeleiding
  • Rabobank Peel Noord
  • Klassiekeveranda.nl
  • Berkvens

   logo vriendenloterij 115 v2

24-01-2015: BV Rush 2 - Heren 1 53-56

Quo Vadis Heren spelen zinderende wedstrijd in Uden

24 januari reist een ietwat gehavend heren team af richting Uden voor de wedstrijd tegen het 2e team van Uden. Het 1ste van Uden wordt gecoacht door oud Quo Vadis coach Robin Dirks. Dat is alvast een eerste reden voor de Gemertse heren om te laten zien wat ze waard zijn met Robin als supporter op de tribune.

Een tweede reden: simpelweg de punten! Quo Vadis zal alle resterende wedstrijden van dit seizoen moeten winnen en zelfs dan hebben zij een promotie niet in eigen hand. Momenteel staan de heren op een vierde plek en hebben zij enkel de 3e plek nog in eigen hand. Een van de ervaren heren spelers, Ruud Janssen, moest Uden helaas nog even laten schieten vanwege een enkelblessure. Playing coach Niek van Gerven, eigenlijk nog niet hersteld van een enkelblessure speelde wel mee. Uden staat momenteel op een 5e plaats en vormt de grens tussen de teams welke nog mee zouden kunnen voor een hoge ranking en de “recreatie” basketballers welke puur voor het plezier spelen.

Na de eerste bal werd ook direct duidelijk dat BV Rush de punten toch wel erg graag in Uden zou willen houden. Binnen 5 seconden werd de trukendoos open getrokken en werd Niek van Gerven met een “behind the back” aan te kant gezet. Quo Vadis had hier niet direct een antwoord op en had ook zichtbaar moeite met de harde ringen, bal en vloer. Pas na 4 minuten konden de eerste punten op het scorebord van Quo Vadis gezet worden. Het kwart werd afgesloten met een stand van 12-7, niet echt basketbalwaardig.

12 punten tegen was daarentegen wel het teken dat de compacte “zone defence” aan Gemertse zeiden moeilijk te doorbreken was. Het tweede kwart werd er dus vooral aandacht besteed aan de aanval. Toch was er niets van de creativiteit terug te vinden in het spel van Gemert waar zij normaal juist het onderscheid maken. Met Joris Voets al snel op 3 fouten en Niek van Gerven met de gehavende enkel moest Quo Vadis ook flink wat inleveren aan lengte onder de borden. Een ruststand van 30-15 werd uiteindelijk neergezet.

Een derde kwart zou bepalend gaan worden of onze heren nog voor de punten zouden kunnen gaan of niet. Waar Gemert al de hele wedstrijd teveel aandacht aan de scheidsrechter besteedde en zich te gemakkelijk liet opjutten door de tegenstander keerde de wedstrijd zich in het derde kwart. Top-scorer Joris Krol met 26 punten pakte wederom zijn team bij de hand in aanvallend opzicht. Joris Voets ontfermde zich over de bucket in verdedi-gend opzicht als een gepensioneerde die zijn moestuin beschermt tegen de kraaien. Zo werd dit kwart uiteindelijk afgesloten met een stand van 40-38
Het vierde kwart zou er om gaan hangen. Uden was de draad zichtbaar kwijt, Gemert zat in een positieve flow maar heeft nog maar weinig ervaring dit soort wedstrijden over de streep te trekken. Het hele vierde kwart werd doorlopen als een puntje-puntje wedstrijd. Het ene moment leek Quo Vadis even weg te lopen maar nog voordat er een gat geslagen kon worden kwam Rush weer terug. Met nog 2 minuten te spelen en een 4 punten voorsprong ging Rush er alles aan doen de wedstrijd te kantelen. Zo kwamen zij in de laatste 10 seconden nog terug tot een stand van 53-53, een verlenging zou dus het logische gevolg zijn.

Maar via Tom van den Bogaard werd de bal ingenomen naar Niek van Gerven. Hij verlegt de bal met een gelukje richting Joris Krol, ondertussen tikten de seconden weg. Toch hield Joris het overzicht en kon de bal nog richting Joris Voets passen. Met een weergaloos schot van achter de 3-puntslijn waarvan je Voets normaliter niet snel zult zien schieten knalt hij hem vlekkeloos binnen. Een oude rot die de wedstrijd over de streep trekt, wordt vervolgens omhelst door jongens met een leeftijdsverschil van soms wel 12 jaar. Een mooi voorbeeld van het gezegde: “Sport verbroedert”. Eindstand 53-56.