Teamsponsoren

  • Sportpoint Gemert
  • Klassiekeveranda.nl
  • Perfect Bouwbegeleiding
  • Berkvens
  • Eveas
  • Rabobank Peel Noord
  • Staadegaard Automotive

   logo vriendenloterij 115 v2

07-12-2014: Dames 1 - Den Dungk 64-61

Quo Vadis Dames 1 wint van koploper

Zondag 7 december speelden de dames van Quo Vadis thuis tegen de koploper uit de competitie, Den Dungk dames 1. Quo Vadis begon wat afwachtend, waardoor het in de vierde minuut 0-10 stond. Na twee mooie vrije worpen van Linda Selten en een aantal snelle breaks van Marlijn Krol, eindigde het eerste kwart met 8-15.

In het tweede kwart besefte Quo Vadis dat een overwinning geen onmogelijke opgave was en werd er sterk verdedigd. Aan beide kanten werden mooie aanvallen opgezet, waardoor het gelijk op ging. De ruststand was 25-33.

In het derde kwart werd er een comeback gemaakt. Er werd door meerdere speelsters gescoord en Quo Vadis speelster Marleen van Wanroy zorgde in de zevende minuut voor de 44-43 op het scorebord. De inzet van de dames zorgde uiteindelijk voor een overwinning in het derde kwart, waarna de score 48-47 was.

Beide teams begonnen met een sterke drive om te winnen aan het vierde kwart. Er werden aan beide kanten overtredingen gemaakt, maar de vrije worpen die hieruit voortkwamen werden door Quo Vadis beter benut. Nadat Ilse Kauffeld beide vrije worpen raak schoot, stond Quo Vadis in de achtste minuut voor met 61-54. Het werd echter nog even spannend toen Den Dungk dreigde om de overwinning alsnog binnen te halen door het schieten van driepunters. Door de vele rebounds van de sterke centers van Quo Vadis, werd uiteindelijk met 64 - 61 de overwinning behaald.

Puntenverdeling: Marlijn Krol 26, Linda Selten 19, Nikki van Schijndel 6, Esther van Rooy 5, Marleen van Wanroy 4, Ilse Kauffeld 4, Els van Rossum 0, Renske van Cuijk 0, Bo van Schijndel 0.