Teamsponsoren

  • Rabobank Peel Noord
  • Sportpoint Gemert
  • Staadegaard Automotive
  • Perfect Bouwbegeleiding
  • Eveas
  • Berkvens
  • Klassiekeveranda.nl

   logo vriendenloterij 115 v2

02-11-2014: Heren 1 - E.B.C.G. 75-42

Quo Vadis Heren 1 boekt ruime zege

De vernieuwde hoofdmacht van Quo Vadis Gemert is alweer een aantal weken aan de bak in de competitie van 2014/2015. Het team komt uit in de 4e klasse rayon zuid en bestaat uit enkele heren die al een aantal jaren meedraien in het eerste, een aantal jeugdspelers die doorgestroomd zijn en de playing-coach Niek van Gerven.

Dat is een klasse die je niet zo snel zou koppelen aan het vaandelteam van Quo Vadis gezien de prestaties de afgelopen seizoenen. Dat klopt, maar na de successen van voorgaande jaren hebben een aantal sleutelspelers afscheid genomen en heeft Quo Vadis er voor gekozen vanuit een solide basis en klasse een nieuw team te kneden waar basketbalplezier op nummer 1 staat. De 4e klasse moet echter niet onderschat worden, aangezien er meer teams met deze insteek het seizoen 2014/2015 zijn ingestapt.

Tijd om de balans op te maken: Quo Vadis is nu 4 wedstrijden onderweg waarvan er 3 gewonnen zijn. Niet slecht. De enige verliespartij was tegen Deurne Pioniers 2 met een eindstand van 57-71, een team dat met dezelfde intentie aan dit seizoen is begonnen maar net een stapje verder is in hun ontwikkeling op basketbalgebied. Door deze verliespartij staan de heren momenteel op de 4e plaats, echter is hier nog weinig uit af te leiden gezien het seizoen nog zo jong is.

Afgelopen zondag stond de tweede confrontatie tegen EBCG Geldrop op het programma. Na een lastige uitwedstrijd waarin vrijwel alles tegen zat, maar de punten toch mee naar Gemert gingen (eindstand 47-51), hadden de mannen uit Gemert wat recht te zetten.

Er werd gestart met een felle full-coard press om direct een gat te slaan, dit resulteerde in een 20-7 voorsprong in het eerste kwart.
Met een "relaxed" gevoel werd het tweede kwart gestart. Je zou verwachten dat de mannen van Quo Vadis nog even een kwart op hun tanden zouden bijten en de voorsprong verdubbelen, maar dat was totaal niet aan de orde. Gemert scoorde "maar" 13 punten in dit kwart waar EBCG er 15 ingooide.
Reden genoeg om dat relaxte gevoel achter te laten in het kleedlokaal en na rust wederom te knallen in het derde kwart. Het beste kwart aan Gemertse zijde werd neergezet met een score van 26 tegen 8. De wedstrijd werd definitief op slot gegooid. Het vierde kwart was enkel een formaliteit en een eindstand van 75-42 kon op het wedstrijdformulier worden onderstreept.

Puntenverdeling: Joris Voets 18, Joris Krol 17, Niek v Gerven 12, Roel Schouten 10, Ruud Janssen 8, Tom vd Bogaard 4, Tom v Dijk 4, Dick vd Heijden 2, Guus vd Heijden 0.