Teamsponsoren

  • Staadegaard Automotive
  • Rabobank Peel Noord
  • Berkvens
  • Klassiekeveranda.nl
  • Perfect Bouwbegeleiding
  • Eveas
  • Sportpoint Gemert

   logo vriendenloterij 115 v2

Opening jubileumjaar Quo Vadis groot succes

Afgelopen zondag, 7 maart, is het jubileumjaar van basketballvereniging Quo Vadis officieel geopend. Dit gebeurde door middel van diverse feestelijkheden in de uitbundig oranje/zwart versierde sporthal Molenbroek te Gemert. Zo vond er naast de gebruikelijke thuiswedstrijden een knakworstenhalfuurtje plaats waarbij in de kantine een broodje knakworst voor slechts 1 euro te verkrijgen was. Door het daverende succes, waarbij alle knakworsten waren uitverkocht en waarop zelfs de handballers van Tremeg afkwamen, blijft het niet alleen bij afgelopen zondag maar wordt ‘het knakworsten halfuurtje’ een vaste happening bij alle thuiswedstrijden van Quo Vadis VHG.


Will Rutten
Vervolgens begon vanaf 15.00uur het officiële gedeelte. Nadat Jan Niels, voorzitter van Quo Vadis, de familie Rutten, (oud-)leden, genodigden en overige belangstellenden welkom had geheten, vertelde hij in zijn openingswoord kort over Will Rutten die in 1960 aan de wieg stond van basketballvereniging Quo Vadis. Afgelopen vrijdag, 5 maart, was het precies 5 jaar geleden dat Will overleed; voor de vereniging een symbolisch moment om iets terug te doen voor haar oprichter. Door middel van de medewerking van de sportliefhebbende gemeente Gemert heeft Quo Vadis haar dank kunnen uitspreken door een reusachtige banier, met daarop het gezicht van Will, op te hangen in sporthal Molenbroek. Middels tromgeroffel, spotlights en bovendien overvolle tribunes werd de bannier op niet alleen schitterende wijze maar ook met de nodige spanning gepresenteerd. De rest van het jaar zal deze banier bij thuiswedstrijden in sporthal Molenbroek te bewonderen zijn. U bent van harte welkom een keer een kijkje te komen nemen.
Na de onthulling van de banier sprak Frits Rutten namens de goedvertegenwoordigde familie een dankwoord uit en wenste de vereniging de komende jaren veel succes en sportiviteit toe. Als ‘icing on the cake’ had de familie Rutten een cadeau ter ere van het 50-jarige bestaan meegebracht, dat gretig door enkele jeugdleden van de vereniging werd uitgepakt: een levensgrote replica van Michael Jordan!
Ter afsluiting van het officiële gedeelte sprak Peeter Mastenbroek, wethouder in de Gemeente Gemert-Bakel, de goed gevulde tribunes met mooie woorden toe waarbij hij constateerde dat de club door al haar enthousiaste vrijwilligers momenteel de weg naar boven heeft ingeslagen.
Alvorens de afsluitende wedstrijd van heren 1 plaatsvond, werd er kort een wedstrijd gespeeld tussen de familie Rutten en oud spelers van het heren 1 team van Quo Vadis VHG onder leiding van gelegenheidscoach Leo Holleman. Ondanks een spectaculaire driepunter van team Rutten in de slotseconden trokken de oud heren 1 spelers toch aan het langste eind. Eindstand: 10-8

famrutten
Team Rutten


Nieuw logo

Naast de onthulling van de banier ter ere van Will Rutten stond afgelopen zondag in het teken van nog een onthulling: het nieuwe logo van Quo Vadis VHG. Dirk Schouten sprak namens de commerciële commissie een dankwoord uit richting George en Simone Roodselaar van Artop Reclame die met veel passie en inzicht dit nieuwe logo voor de club hebben verwezenlijkt. “Het feit dat Quo Vadis VHG dit seizoen deze geweldige mijlpaal bereikt, is een mooi moment een frisse, positieve impuls aan de vereniging te geven,” aldus Niels van Vlerken en Dirk Schouten. “Hiervoor willen wij ook Bob van Oosterhout bedanken die ons aan het begin van het seizoen op het goede spoor heeft gezet.” De ambities liggen dan ook hoog bij Quo Vadis VHG, dat tot nu toe een schitterend seizoen beleeft. Mede dankzij deze nieuwe, krachtige ‘look & feel’ kan de club zich nu op geweldig passende wijze profileren.